Naslovna  |  Zabava  |  Zanimljivosti  |  Japan Airlines pri rezervaciji karata "upozorava" putnike gde će sedeti deca
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Zanimljivosti

01. 10. 2019. Tokio

Izvor: Hina

Japan Airlines pri rezervaciji karata "upozorava" putnike gde će sedeti deca

Aviokompanija Japan Airlines uvela je nov sistem rezervacija karata koji putnicima ukazuje na to gde će u kabini aviona za vreme leta sedeti sasvim mala deca.

Svako sedište na kome bi trebalo da sede dete mlađe od dve godine biće označeno na poseban način.

Jedan putnik je na Tviteru napisao da mu nova opcija omogućuje da sazna gde mala deca "planiraju da vrište za vreme trinaestosatnog putovanja", piše BBC. 

Drugi korisnici te društvene mreže pozvali su ga na tolerantnost, a pojedini smatraju da bi se problem mogao jednostavno rešiti upotrebom slušalica koje štite od buke.

Na internet stranici Japan Airlinesa stoji da posebna ikonica koju uvode "ostale putnike upozorava na to na kojim bi mestima mogla da sede mala deca".

Međutim, iz kompanije su objavili i da ove informacije ne moraju biti u potpunosti tačne jer na putovanjima vrlo često dolazi do promena u poslednji trenutak.

Po podacima internet stranice flyingwithababy.com, jedna od aviokompanija s najboljom politikom kada su u pitanju porodična putovanja je Etihad, koji roditeljima nudi besplatna deča kolica za vožnju po zgradi aerodroma. Visoko se kotiraju i Emirates, kao i Gulf Air.

Nema komentara.

Ostavi komentar