Naslovna  |  Zabava  |  Zanimljivosti  |  Njujorčanima konačno dozvoljeno da đuskaju po barovima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Zanimljivosti

03. 11. 2017.

Izvor: Beta

Njujorčanima konačno dozvoljeno da đuskaju po barovima

Zakonodavci Njujorka izglasali legalizaciju plesa u barovima i restoranima, ukidajući 91-godišnji zakon kojim se zabranjuje plesanje u većini gradskih mesta za izlazak.

Zakonom o zabrani plesanja iz 1926. nije dozvoljen ples u barovima i restoranima koji nemaju dozvolu za kabare.

Kritičari navode da je takozvani "kabare zakon" bio "rasisitički" i usmeren protiv crnačkih džez-klubova u Harlemu, al ostao je na snazi sve do danas.

Gradski većnik Rafael Espinal ocenio je da je došlo vreme da se ispravi istorijska nepravda i uklone proizvoljni i neprikladni zakoni za licenciranje klubova u Njujorku.

Većina gradskih većnika, čak 41 prema jedan, glasala je za promenu zakona. Novi zakon će stupiti na snagu 30 dana od kada ga potpiše gradonačelnik Njujorka.

Manje od 100 restorana i barova u Njujorku ima "kabare licencu", za čije dobijanje je potrebno odobrenje više gradskih službi.

Advokat za zaštitu ljudskih prava Norman Sigel koji je zahtev za izmenu zakona 2015. godine podneo sudu u Njujorku, rekao je da zakon nije ni trebalo donositi.

"Njujork treba da bude plesna prestonica sveta", kazao je Sigel i dodao da je današnje glasanje veliki korak u tom pravcu.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije