Naslovna  |  Zabava  |  Zanimljivosti  |  Ne šetajte ulicama Praga sa pićem u ruci, kazna je 400 evra
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Zanimljivosti

02. 11. 2017.

Izvor: Beta

Ne šetajte ulicama Praga sa pićem u ruci, kazna je 400 evra

Odbornici praške opštine Prag 1, u kojoj je glavno turističko jezgro i srce češke prestonice, uveli su prohibiciju, odnosno zabranu pijenja alkoholnih pića na celoj teritoriji opštine, a ne samo na određenim trgovima i ulicama kao do sada i odredili kazne od čak 400 evra na licu mesta za čašu s pićem ili otvorenu flašu u rukama.

"Turisti u Prag, znači u Prag 1, sve češće dolaze da se zabavljaju ne u lokalima nego prednost daju ulicama, trgovima i parkovima da se vesele uz piće. A to sve na uštrb građana Praga 1", objasnio je za Mladu frontu Dnes novu uredbu odbornik opštine Ivan Solil. 

Nova uredba uperena je pre svega protiv turista, jer se pokazalo da najmanji problem predstavljaju pripiti beskućnici protiv kojih je svojevremeno uvedena, a donela je bitnu novinu - do sada je policija morala da uhvati prestupnika na delu, da zaista pije ili da za to nađe svedoke, dok je po novoj uredbi dovoljno da patrola uhvati turistu ili Čeha s plastičnom čašom sa pićem ili otvorenom flašom alokoholnog pića u rukama.

Dok je stara uredba poimence navodila u kojima ulicama i parkovima vlada prohibicija, nova obuhvata celo turističko srce Praga, a kazne na licu mesta za taj prekršaj su udvostručene sa 200 na 400 evra. 

Takođe, u upravnom postupku maksimalna kazna iznosila je 1.200 evra, dok sada, po novoj uredbi koja na snagu stupa od početka naredne godine, nepromišljeno otvorena flaša sa alkoholnim pićem ili plastična čaša piva u rukama može turistu ili Čeha da košta čak 4.000 evra.

Izuzetak iz zabrane su razne društvene i kulturne manifestacije u gradu, tako da prohibicija ne važi za Novu godinu, 31. decembra i 1. januara.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije