Naslovna  |  Zabava  |  Zanimljivosti  |  Bugarska zahvaljuje turistima na poseti, svakom razglednica
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Zanimljivosti

08. 09. 2017.

Izvor: Beta

Bugarska zahvaljuje turistima na poseti, svakom razglednica

Četiri stotine hiljada stranih turista koji su posetili Bugarsku ove godine lično će dobiti razglednicu u kojoj će im ministarka turizma Nikolina Angelkova zahvaliti na izboru destinacije za odmor.

Na razglednicama će biti poruka "Hvala što ste izabrali Bugarsku", sa slikama tračke grobnice u Kazanlaku i pravoslavnog Rilskog manastira, dva istorijska zdanja kojima se Bugarska ponosi, saopštilo je danas bugarsko ministarstvo turizma. 

Za razliku od nekih evropskih metropola koje pate od turističkog zasićenja, Bugarska je ove godine zabeležila dolazak pet miliona stranih turista od januara do jula, što je 7,2 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Četiri stotine hiljada turista koji će dobiti razglednicu sa zahvalnicom izabrani su nasumce iz registara hotela, navela je bugarska vlada. 

"Želeli smo da učinimo mali lični gest prema njima", rekla je ministarka i dodala da je najbolja reklama prenošenje od usta do usta. 

Prihodi od turizma u Bugarskoj čine oko 13 odsto BDP-a zemlje koja važi za jednu od najjeftinijih turističkih destinacija u Evropi, i koja je popularna medju Nemcima, Rusima i Britancima. 

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije