Naslovna  |  Zabava  |  Zanimljivosti  |  Boca s porukom putovala od Rodos a do ribara iz Gaze
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Zanimljivosti

23. 08. 2017.

Izvor: Hina

Boca s porukom putovala od Rodos a do ribara iz Gaze

Palestinski ribar Džihad al-Soltan iznenadio se kada je nedaleko od plaže blizu Gaze u moru spazio poruku u boci.

Boca s porukom prešla je put Sredozemljem dugačak gotovo 800 kulometara, a otplutala je s plaže na Rodosu gde ju je u more bacio mladi britanski par koji je tamo letovao u julu.

"Trenutno smo na letovanju na Rodosu i voleli bismo da znamo dokle će doplutati ova boca. Javite nam, čak i ako stigne samo do susedne plaže", piše u poruci koju su potpisali Zak i Bet.

Odgovorivši na e-mejl adresu naznačenu u poruci, Soltan je otkrio da su pošiljaoci poruke u boci studentkinja Betani Rajt i njen dečko Zak Mariner.

Soltan je rekao da je bio iznenađen kad je shvatio da je boca uspela da se "probije" kroz sve prepreke Sredozemlja, sa obzirom na izraelsku pomorsku blokadu i zonu ograničenja ribolova, koja su uveli Izraelci uz objašnjenje da su preko potrebna kako bi se sprečilo Hamasovo krijumčarenje oružja.

"Za razliku od nas ribara koji ne smemo otploviti dalje od šest milja od obale, ova je boca uspela preploviti međunarodne vode i da pređe brojne granice. Nadam se da ćemo jednog dana i mi biti ovako slobodni", kazao je.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije