Naslovna  |  Zabava  |  Zanimljivosti  |  Otkrivena nepoznata civilizacija iz bronzanog doba
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Zanimljivosti

11. 10. 2010. Izvor:Beta

Otkrivena nepoznata civilizacija iz bronzanog doba

Tragovi nepoznate civilizacije koja je u bronzanom dobu živela u planinama Kavkaza...

MOSKVA - Tragovi nepoznate civilizacije koja je u bronzanom dobu živela u planinama Kavkaza, otkriveni su zahvaljujući fotografijama iz vazduha snimljenim pre 40 godina, u doba Sovjetskog saveza, saopštili su u ponedeljak arheolozi.

"Otkrili smo civilizaciju koja potiče iz perioda izmedju 16. i 14. veka pre nove ere, u planinama južno od Kislovodska", u Severnom Kavkazu, rekao je Frans presu Andrej Belinski, šef rusko-nemačke ekspedicije koja je proteklih pet godina istraživala to područje.

Temelji od kamena na gotovo 200 lokaliteta, mestimično visoki jedan metar, "očigledno su gradjeni po istom arhitektonskom planu", rekao je arheolog. Prema njegovim rečima, područje u kojem je živela novootkrivena civilizacija prostire se izmedju reke Kuban na zapadu i Nalčika na istoku i nalazi se na visini izmedju 1.400 i 2.400 metara.

Član ekspedicije Dmitrij Korobov rekao je da su crno-bele fotografije sačinjene u vreme Sovjetskog saveza pomogle u odredjivanju tačnog položaja lokaliteta od kojih danas neki više nisu vidljivi.

Nema komentara.

Ostavi komentar