Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Zanimljivosti

28. 12. 2010. Izvor:BBC

Elton Džon postao tata

Elton Džon postao je otac. U Kaliforniji surogat majka britanskom muzičaru i njegovom partneru Dejvidu Fernišu baš na Božić rodila je bebu.

Sin Zakari Džekson Livon Ferniš-Džon je dugo željeni Božićni poklon za Eltona Džona i njegovog dugogodišnjeg partnera Dejvida Fernisa.

Britanski muzičar i njegov partner su u saopštenju, koje je objavljeno u američkom magazinu "US Weekly", poručili da su izuzetno radosni i srećni u ovom, kako su rekli, "za njih veoma posebnom trenutku", prenosi za BBC novinar iz Los Anđelesa Gejl Marfi.

"Dečak je dugačak je skoro 56 cm i težak 3,4 kg. O surogat majci se apsolutno ništa ne zna. Jedino što mogu da vam sa sigurnošću kažem jeste to da je u pitanju žena", našalila se Gejl Marfi.

Predstavnik Eltona Džona za medije rekao je ni on ni njegov partner uopšte ne žele da iznose detalje ni o surogat majci ni o detaljima njihovog međusobnog dogovora.

Nije poznato ni to zašto je par odlučio da surogat majku potraži baš u Kaliforniji. Jedno od objašnjenja bi moglo da bude to da Elton Džon, iako zvanično živi u Britaniji, ima kuću i na Beverli Hilsu, gde provodi dosta vremena.

Osim toga kalifornijski zakoni o surogatstvu nisu toliko strogi kao britanski, kaže BBC-jev dopisnik u Los Anđelesu Piter Bous.

"Zakoni o surogatstvu ovde u Kaliforniji sasvim sigurno dozvoljavaju roditeljima istog pola da uz pomoć surogat majke dobiju dete. Nisu poznati nikakvi detalji o dečakovom biološkom ocu. To ćemo možda saznati, a možda i nećemo, pošto je par preko svog portparola poručio da namerava da u potpunosti zaštiti privatnost surogat majke. Drugim rečima - uopšte se ne zna da li je ijedan od njih dvojice biloški otac deteta", kaže BBC-jev dopisnik.

Elton Džon i kanadski režiser Dejvid Ferniš su zajedno još od ranih devedesetih godina, a 2005. godine su, ovde u Britaniji, svoju vezu i zakonski ozvaničili tzv. "građanskim partnerstvom".

Nije tajna da već godinama žele da usvoje dete. Prošle godine su pokušali da usvoje siroče iz Ukrajine, ali ukrajinske vlasti im to nisu dozvolile, uz objašnjenje da je tada 62-godišnji Elton Džon prestar za oca i da se, osim toga, njihova veza u Ukrajini ne priznaje kao brak, podseća američki novinar Gejl Marfi.

"Vest da je Elton Džon postao otac pojavila se otprilike godinu dana nakon što je ukrajinska vlada odbila njegovu molbu da usvoji 14-mesecnog dečaka zaraženog HIV virusom. Srećom, njegova nastojanja da postane otac sada su dobila daleko srećniji epilog", kaže Gejl Marfi.

Elton Džon danas ima 63 godine, njegov partner Dejvid star je 48 godina. Godine možda jesu problem, ali britanska novinarka Martel Maksvel, koja prati šoubiznis, veruje da novopečenim roditeljima treba dati šansu.

"Situacija nije idealna, jer kad dete bude imalo osam godina, Elton Džon će imati preko 70. Ali šta to zaista znači videće se tek za deset, dvadeset godina. Stvari mogu da se posmatraju i sa potpuno suprotne strane. Ja se trenutno nalazim u Edinburgu i nedaleko odavde jedna 12-godišnja devojčica je pre par godina postala najmlađa britanska majka. Dete joj je oduzeto, pošto je procenjeno da je majka suviše mlada. Dakle - očevi i majke mogu da budu i premladi i prestari, a neki ljudi takođe misle da dva muškarca ne mogu da budu dobri roditelji. Uvek će biti onih koji se sa nečim ne slažu. Ali, Eltonu Džonu i Dejvidu Fernišu treba pružiti priliku. Oni su sasvim sigurno dokazali ne samo da su uspešan i srećan par, nego i da očajnički žele da imaju dete", zaključuje Martel Maksvel.

Nema komentara.

Ostavi komentar