Naslovna  |  Zabava  |  Trivia  |  Dejvid Bouvi dobija strip, o putu od anonimnosti ka svetskoj slavi
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Trivia

30. 10. 2019.

Izvor: Strip blog

Dejvid Bouvi dobija strip, o putu od anonimnosti ka svetskoj slavi

Insight Comics objaviće strip koji prati put Dejvida Bouvija iz anonimnosti ka svetskoj slavi.

Crtač i scenarista Michael Allred (Sandman) udružio je snage sa scenaristom Stevom Hortonom (Amala’s Blade) i koloristom Laurom Allred (Madman) kako bi prikazali Bouvijev život ilustracijama jednako živopisnim i fantastičnim kao što je i sam bio, piše Helly Cherry, a prenosi Strip blog.

"Bowie: Stardust, Rayguns & Moorage Daydreams" sa podnaslovom "Chronicles Life and Death of Ziggy Stardust", priča je koja prati transformaciju Dejvida Džounsa u Dejvida Bouvija i njegovo stupanje na Londonsku rok scenu šezdesetih koja je tada bila u ekspanziji, piše Rolling Stone.

Delom biografija a delom fikcija, grafična novela prikazuje i legendarne studijske sesije kao i zamišljene razgovore u svemiru između Bouvija i Ziggyja Stardusta, njegovog legendarnog alter-ega poslatog sa Marsa. Strip prati Ziggyjevo poreklo, razvoj i njegov neizbežan kraj a završava se pre početka sledeće Bouvijeve inkarnacije – Thin white duke.

"Inkarnacije Davida Bouvija su, same po sebi bile naučna fantastika", piše u predgovoru čuveni Neil Gaiman. "Ono što mi je nedostajalo kada sam bio mladi Bouvijev fan bio je upravo strip posvećen njemu. U nedostatku sam ih i sam, naravno loše, crtao."

"Bowie: Stardust, Rayguns & Moonage Daydreams" trenutno je dostupan za narudžbinu na raznim prodajnim sajtovima. Strip na 160 stranica će zvanično biti objavljen 7. januara 2020. godine.

Nema komentara.

Ostavi komentar