Naslovna  |  Zabava  |  Trivia  |  Bono žali zbog seksualnog uznemiravanja u organizaciji "One"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Trivia

12. 03. 2018.

Izvor: Beta

Bono žali zbog seksualnog uznemiravanja u organizaciji "One"

Irski pevač Pol Hjuson, poznatiji kao Bono, izvinio se posle medijskih izveštaja da je bilo seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja u nevladinoj organizaciji "One", čiji je on jedan od osnivača.

Bono (57) je izrazio žaljenje i rekao da je "besan" posle optužbi objavljenih u britanskom listu Sandej majl i dodao da će se sastati sa žrtvama, kojima želi lično da se izvini.

Britanski list je preneo seriju incidenata među kojima je slučaj jedne udate žene koja radi u toj organizaciji u Johanesburgu. Ta žena je rekla da je prebačena na lošije radno mesto, jer je odbila seksualne odnose s jednim tanzanijskim poslanikom.

"Zaista mi je žao. Mrzim zlostavljanje, to ne podnosim", rekao je Bono, frontmen grupe "JuTu" (U2).

Prema njegovim rečima, organizacija postoji upravo zbog borbe protiv zlostavljanja najsiromašnijih ljudi u najsiromašnijim delovima sveta.

U organizaciji "One", čije je sedište u Vašingtonu, nalaze se bivši britanski premijer Dejvid Kameron i generalna direktora Fejsbuka Šeril Sandberg, kao i bogati preduzetnik Mo Ibrahim.

Advokati sedam bivših članica organizacije podneli su krivine prijave tražeći obeštećenje zbog pretrpljenog "emocionalnog, fizičkog i psihičkog zlostavljanja".

Nema komentara.

Ostavi komentar