Naslovna  |  Zabava  |  Trivia  |  Havijer Bardem u kampanji "Grinpisa": Ljuti me Tramp
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Trivia

21. 02. 2018.

Izvor: N1

Havijer Bardem u kampanji "Grinpisa": Ljuti me Tramp

Dok traje čuveni filmski festival, glumac Havijer Bardem, govorio je u Berlinu na konferenciji za štampu, ali ne Berlinala, već ekološke organizacije Grinpis.

Španski glumac je nedavno u podmornici ove organizacije obišao Antarktik, u osmodnevnoj turi s naučnicima i aktivistima, kao podrška kampanji "Zaštitimo Antarktik".

Istraživačka podmornica dokumentuje efekte klimatskih promena, zagađenja i ribarenja u sklopu prikupljanja podrške za osnivanje rezervata Antarktičkog okeana.

Prema Grinpisu, rezervat, zamišljen kao najveći na planeti, jer bi se prostirao na blizu dva miliona kvadratnih kilometara, neophodan je zbog zaštite vodenog sveta od industrijskog ulova.

Bardem je donosioce odluka pozvao da deluju dok još nije kasno.

Osim rada na podizanju svesti kroz kampanju Grinpisa, Bardem priprema i dokumentarac o ovoj temi.

"Zašto podizati svest o tome? Jer je ovo osnova svega, to je naš zajednički dom, bez toga nema ničega. To što postoje velike zemlje, moćne sile, kao SAD sa svojim poricateljem Trampom, koji iz ekonomskih razloga ne razmišlja o životu, opstanku ljudske vrste u narednih 40, 50 godina, jer stvari se odvijaju tako brzo - to me ljuti", rekao je Bardem. 

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije