Naslovna  |  Zabava  |  Trivia  |  Dodela španskih "Oskara" u znaku borbe za prava žena
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Trivia

05. 02. 2018.

Izvor: Anadolija

Dodela španskih "Oskara" u znaku borbe za prava žena

Najprestižnije španske nacionalne filmske nagrade Goja dodeljene su na ceremoniji u Madridu, a filmovi “Handia“ i “Libreria“ osvojili su najveći broj priznanja.

Nagrade španske Akademije filmske umetnosti španski je pandam američkom Oskaru, a nagrađeni dobijaju bronzanu bistu Francsca Goje.

Sinoć je održana 32. dodela nagrada Goja, a crvenim tepihom prošetala su se poznata imena filmske industrije, među kojima su bili Penelope Kruz, Havijer Bardem, Emili Mortimer i Bil Naj.

Ceremoniju su obeležile i osude seksualnih skandala u filmskoj industriji, kao i nejednak položaj žena u tom sektoru. Počasna nagrada Goja dodeljena je slavnoj španskoj glumici Marisi Paredes (72).

Najviše, ukupno deset, nagrada dobio je film “Handia“ koji govori o životu "najvišeg čoveka na svetu" Migela Hoakina Eleizegui. Scenario, muzika, specijalni efekti i montaža su neki od nagrađenih segmenata filma.

Nagradu za najbolji film godine i režiju dobio je film “Libreria“ koji je nastao po istoimenom romanu Penelope Ficdžerald. Režiju filma potpisuje Isabel Koišet.

Havier Gutijerez je dobitnik nagrade za najboju mušku ulogu za film “El autor“, dok je nagrada za najbolju žensku ulogu pripala Nathaliji Poza za film “No se decir adios“.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije