Naslovna  |  Zabava  |  Trivia  |  Trampova Amerika na meti novog Eminemovog albuma
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Trivia

19. 12. 2017.

Izvor: Beta/AFP

Trampova Amerika na meti novog Eminemovog albuma

Nekada kontroverzan zbog mizoginih i homofobnih izjava, američki reper Eminem se na svom devetom albumu postavlja kao moralna savest SAD u vreme predsednika Donalda Trampa.

Na albumu "Revival", prvom posle četiri godine, najprodavanijem reperu u istoriji su se pridružile i pop zveze Bijonse, Ališa Kiz, Ed Širan i Pink. 

Eminem (45), poznat i po nadimku Slim Šejdi (Slim Shady), politički je angažovan i uznemiren sudbinom svoje zemlje godinu dana posle izbora Trampa, koga je reper uporedio s Hitlerom. 

"On pokušava da nas podeli", repuje Eminem, predstavljajući zapostavljenu klasu koja je masovno glasala za Trampa i obećavajući da će na kraju "uspeti da nas ujedini". 

U pesmi "Framed" na meti se našla Trampova ćerka Ivanka. Eminem, poznat po nasilnim tekstovima o ženama, zamišlja kako predsednikovu ćerku pronalaze mrtvu u gepeku njenih kola. Iako se dugo nije glasno izjašnjavao politički, u jesen je prekinuo tišinu pesmom u kojoj je Trampa optužio za rasizam i nesposobnost. Zatražio je i od svojih fanova da biraju između njega i 45. predsednika SAD. 

To nisu jedine angažovane numere na albumu. 

U pesmi "Untouchable" preuzima slogane pokreta "Blek lajvs meter" (Black Lives Matter) koji osuđuju policijsko nasilje nad crncima u SAD. Takođe podržava i igrača američkog fudbala Kolina Kapernika koji je pokrenuo protest klečanjem tokom izvođenja himne pre utakmica. 

Bivšoj supruzi Kim se izvinio u pesmi "Bad Husband" dok je ćerka Hejli poslužila kao inspiracija za pesmu "Castle".

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije