Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Trivia

13. 12. 2017.

Izvor: N1

Prvog dana prodato 17.000 ulaznica za Exit

Prve ulaznice za 18. Exit festival stigle su tačno u podne na blagajne širom Srbije, ali i u više od 20 zemalja u kojima se prodaju direktno i za tačno 97 minuta razgrabilo se 17.000 ulaznica, odnosno trećina dnevnog kapaciteta Petrovaradinske tvrđave.

Toliko je bilo maksimalno predviđeno ovim kontigentom po prvoj ceni, koja je bila za 70% niža u odnosu na finalnu. Veoma ograničen broj ulaznica po novoj promotivnoj ceni od 6.490 dinara prodaje se putem sajta Exitfest.org, te putem prodajne mreže GigsTix.com.

U skladu sa Exit Freedom, temom narednog festivalskog izdanja, u centru Novog Sada, tačno u podne, simbolično su pušteni crveni baloni, a najbrži fanovi, koji su čekali u redovima već od 9 časova, dobili su poklone iz nove Exit Shop kolekcije uz priliku da uđu u pokretni foto-studio i fotografišu se za Exit Freedom postere.

Osamnaesti Exit festival biće održan od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. Nakon Exit Leta ljubavi 2017, koje je svet podsetilo na temeljne vrednosti leta 1967. kada je nastao revolucionarni humanistički "hipi" pokret koji je zauvek promenio svet, Exit će u godini svog "punoletstva" slaviti jedno od najvećih tadašnjih dostignuća, a to je iznad svega lična sloboda.

Nakon što je Exit Summer of Love u 2017. postavio rekord sa četiri festivala, Exit Freedom biće dosad najveći festivalski poduhvat, ne samo u regionu, već i šire, jer će u 2018. okupiti čak pet festivala: Exit u Novom Sadu, Festival 84 na Jahorini, Sea Star u Umagu, Revolution u Temišvaru i Sea Dance u Budvi.

Direkcija festivalskih "Oskara" (European Festival Awards) objavila je prošle nedelje da je Exit glasovima publike i devetu godinu uzastopno izabran među deset najboljih festivala Evrope i to u glavnoj kategoriji za "Najbolji veliki festival". U društvu sa najboljim festivalima Exit se nalazi i u još dve kategorije, "Take a Stand!" za društveni aktivizam, ali i za najboljeg organizatora na nivou cele Evrope.

Razlog leži u tome što su i ostala tri ovogodišnja festivala u organizaciji Exit tima, Sea Star u Hrvatskoj, Revolution u Rumuniji, te Sea Dance u Crnoj Gori, izglasani među deset najboljih u Evropi, svaki u svojoj kategoriji. Sve to donelo je Exit timu čak šest nominacija od ukupno 12 kategorija za najprestižniju festivalsku nagradu u Evropi.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije