Naslovna  |  Zabava  |  Trivia  |  Joko Ono uporna u zabrani imena "Yoko Mono" i "John Lemon"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Trivia

27. 11. 2017.

Izvor: Hina

Joko Ono uporna u zabrani imena "Yoko Mono" i "John Lemon"

Udovica Džona Lenona Joko Ono ponovo je pokrenula pravni postupak protiv jednog hamburškog ugostitelja koji u nazivima svojih barova voli da se poigrava sa imenima slavnog člana Bitlsa i njegove supruge.

"Nakon što je pre nedelju dana sud odlučio da moj klijent mora preimenovati svoj bar pod nazivom 'Yoko Mono' sada Lenonova udovica traži preimenovanje i drugog bara koji se zove 'John Lemon'", rekao je advokat hamburškog ugostitelja.

Sudija je nalog za promenu imena bara pre nedelju dana obrazložio činjenicom da je "Yoko Mono" do te mere slično imenu konceptualne umetnice i Lenonove udovice da postoji opasnost povezivanja tog objekta sa imenom i delom njujorške umetnice.

Ugostitelj i njegov advokat su otvorili mogućnost tužbe na višoj instanci.

Uspon Bitlsa i Džona Lenona usko se veže za nemački lučki grad Hamburg gde je band iz Liverpula početkom šezdesetih godina prošlog veka u poznatom Star klubu započeo profesionalnu karijeru.

Pre dva meseca Joko Ono i njeni advokati su i jednog poljskog proizvođača bezalkoholnih napitaka naterali da promeni ime svojoj limunadi koja se zvala "John Lemon".

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije