Naslovna  |  Zabava  |  Trivia  |  Ne verujte tvitovima, kraljca soula nije mrtva
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Trivia

22. 11. 2017.

Izvor: B92

Ne verujte tvitovima, kraljca soula nije mrtva

Jedan tvit, koji je ovog prepodneva postao veoma viralan, i dalje je "živ" u sajberprostoru.

Obožavaoci legendarne kraljice soula Arete Frenklin verovatno su bili u šoku kad su na Tviteru ugledali profil sa fotografijom identičnom onoj na njenom, na kojoj stoje godine rođenja i smrti. 


Mnogobrojni korisnici te društvene mreže zasuli su profil poslednjim pozdravima i oproštajima od čuvene pevačice, navodi Mašabl. Nekoliko tviteraša je, međutim, primetilo neke neobične činjenice. 

Nalog na kome je informacija objavljena kreiran je u novembru 2017. godine i ima samo 35 pratilaca. Nema Tviterovu plavu oznaku, kojom se obeležavaju zvanični profili, a ime pevačice je pogrešno napisano."Paniku" na mreži prekinula je TV voditeljka Šaun Robinson, koja je u svom tvitu saopštila da je razgovarala sa porodičnim prijateljima porodice Arete Frenklin iz Detroita, koji su danas pričali sa pevačicom. Prema njihovim rečima, Areta ne može da veruje da se tako nešto toliko brzo proširilo među ljudima. 

Ovaj današnji primer najnoviji je u nizu slučajeva plasiranja lažnih vesti putem interneta, koji su u poslednje vreme uzdrmali SAD i svet.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije