Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Trivia

21. 09. 2017.

Izvor: Jutarnji list

Avril Lavinj "najopasnija osoba na internetu"

Kompanija koja se bavi sajber bezbednošću McAfee objavila je svoj godišnji izveštaj o najopasnijim internet pretragama (kada je reč o poznatim osobama) koje vode ka stranicama na kojima se može "pokupiti" virus, a na samom vrhu je pevačica Avril Lavinj.

Ovo je 11. put da McAfee izdaje ovaj izveštaj koji otkriva uz koje se poznate osobe vezuje najviše stranica gde možete pokupiti virus.

Prethodnih godina pri vrhu liste su se našle glumice Ejmi Šumer i Ema Votson dok su se na ovogodišnjoj listi iza Avril Lavinj plasirali pevači Bruno Mars, Karli Re Džepsen, Zejn Malik i Seline Dion.

"Sajber kriminalci nastavljaju zloupotrebljavati ljudsku opčinjenost s poznatim osobama kako bi ih usmeravali na internet stranice koje u sebi sadržavaju zlonamerne programe za krađu identiteta i instalaciju malvera", stoji u izjavi iz McAfeeja. Na njihovom spisku opasnih osoba nalazi se procena koliko je verojatno da će korisnik nabasati na sumnjivu stranicu.

Šanse da ćete prilikom pretraživanja Avril Lavinj biti usmereni na stranicu sumnjivog sadržaja je 14,5 posto, s tim da taj broj skače na 22 posto kada njenom imenu dodate reči "free mp3".

"U današnjem digitalnom svetu korisnici žele odmah da imaju najnovije hit albume, spotove, filmove, serije i slično", rekao je Geri Dejvis, šef bezbednosti potrošača u McAfeeju. "Potrošači često stavljaju komociju ispred bezbednosti, pa zbog toga neretko kliknu na sumnjive stranice. Veoma je važno da pre svakog klika dobro promisle o tome gde će ih taj klik odvesti", dodaje.

Lavinj je poslednje četiri godine bila muzički neaktivna budući da se borila s lajmskom bolešću. Nedavno je međutim na Instagramu objavila da priprema nove pesme pa je verojatno zbog toga skočio broj pretraga njenog imena. Lavigne je prva pevačica koja se plasirala na sam vrh McAfeejeve liste, piše Jutarnji.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije