Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Trivia

19. 09. 2017.

Izvor: Beta

Prodaje se časopis Roling stoun

Osnivač muzičkog kontrakulturnog časopisa Roling stoun (Rolling Stone) Džan Vener najavio je da će prodati taj časopis koji je 50 godina pratio muziku i politiku.

Vener je u intervjuu za Njujork tajms (The New York Times) rekao da on i njegov sin Gas prodaju Roling stoun, ali da se nadaju da će ostati u tom časopisu, mada je dodao da će odluka biti na novom vlasniku.

Vener je osnovao Roling stoun u novembru 1967. dok je bio hipik. Časopis je skoro presudno uticao na pisanje i izveštavanje o muzici, ali je sada u teškom položaju, delom zbog opšte situacije u štampanim medijima sa smanjenjem tiraža, ali i delom zbog svog izveštavanja.

Reputacija Roling stotina je teško narušena kada je pre tri godine morao da povuče tekst o izmišljenom grupnom silovanju na Univerzitetu u Virdžiniji, pošto urednici i novinari nisu proverili navode izvora. Protiv časopisa su podnete tri tužbe, a za jednu je Roling stoun morao da plati tri miliona dolara.

Vener je prošle godine prodao 49 odsto udela u vlasništvu Roling stouna singapurskoj kompaniji Bandleb tehnolodžis (BandLab Technologies).

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije