Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Trivia

24. 06. 2013.

Autor: 2 Izvor: B92

Ejmi Vajnhaus je ubila bulimija?

Brat Ejmi Vajnhaus je izjavio da je njegovu sestru ubila bulimija, jer je taj poremećaj ishrane "oslabio" i tako učinio osetljivijom i podložnijom raznim zdravstvenim problemima.

Aleks Vajnhaus je magazinu "Obzerver" izjavio da veruje da je bulimija pravi razlog smrti njegove sestre, pre nego zavisnost od droge i alkohola.

On je u intervjuu objasnio da se Ejmi Vajnhaus borila sa bulimijom u najranijem dobu, još od 17. godine, i da je taj poremećaj "učinio slabijom i uništio joj imunitet".

"Ona bi svakako na kraju umrla zbog načina na koji je živela, ali je zapravo bulimija glavni krivac za njenu smrt", rekao je on.

Ejmi Vajnhaus je umrla u 27. godini u svojoj kući u Kamdenu u Londonu u julu 2011. godine, a zvanična istraga je utvrdila da je uzrok smrti trovanje alkoholom. Prema tvrdnji njenog brata Aleksa njen imuni sistem je bio oslabljen bulimijom, poremećajem kod koga osoba sama izaziva povraćanje hrane.

"Da nije imala te probleme sigurno bi bila i psihički i fizički jača i ne bi umrla tako rano", rekao je on.

On je i opisao kako se kod nje razvio ovaj poremećaj.

"Svi njeni prijatelji su to radili, ali su u jednom trenutku prestali a ona nije. Svi smo znali šta se događa ali jednostavno sa time nismo migli da se izborimo, naročito zbog toga što o tome nismo pričali".

U međuvremenu opštinske vlasti Kamdena su dale dozvolu da se postavi statua Ejmi Vajnhaus u ovom delu grada koju će izraditi umetnik Skot Iston pod nazivom "Back to black".

Nema komentara.

Ostavi komentar