Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Trivia

07. 02. 2013.

Autor: 2 Izvor: Tanjug

Brus Vilis protiv zabrane prodaje oružja

Poznati holivudski glumac Brus Vilis danas se javno usprotivio restriktivnijim zakonima za kupovinu oružja u Americi, uz ocenu da bi to moglo da naruši prava koja građanima SAD daje Ustav te zemlje.

On je u izjavi za agenciju AP odbacio povezanost nasilnih filmova sa pucnjavama koje su učestale u SAD poslednjih meseci.

Ako nam uzmete jedno pravo ili promenite jedan zakon i time prekršite Ustav, zašto nam posle ne biste uzeli sva prava, zapitao se Vilis.

U intervjuu koji najavljuje njegovo peto ostvaranje "Umri muški", koje će se naći u američkim bioskopima 14. februara, pedesetsedmogodišnji glumac kaže da niko ne čini neki zločin zato što je gledao filmove.

"Niko ne snima filmove da bi neko poludeo i izašao na ulicu da puca. Meni je žao porodica koje su izgubile svoje bližnje, ja sam i sam otac i to je tragedija. Ali, vi ne možete zakonom sprečiti ludilo, a ne znam kako sve to zaustaviti", kazao je Vilis.

Nakon tragedije u školi u Konektikatu sredinom decembra prošle godine, kada je jedan tinejdžer ubio 26 osoba, od kojih dvadesetoro dece, pokrenula se rasprava o pooštravanju zakona koji regulišu kupovinu i posedovanje oružja.

Administracija predsednika Baraka Obame predložila je zabranu prodaje automatskih pušaka i oštrije provere potencijalnih kupaca, ali se veoma uticajno udruženje Nacionalna asocijacija za oružje (NRA) usprotivilo tom predlogu.

Drugi amandman Ustava SAD daje pravo građanima SAD da poseduju i nose oružje.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije