Naslovna  |  Zabava  |  Muzičke vesti  |  Jedna od najprovokativnijih grupa s prostora bivše Jugoslavije stiže u Beograd
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Muzičke vesti

24. 09. 2019. Beograd

Izvor: B92, Tanjug

Jedna od najprovokativnijih grupa s prostora bivše Jugoslavije stiže u Beograd

Jedna od najprovokativnijih grupa sa prostora bivše Jugoslavije, majstori performansa i angažovanog muzičkog stvaralaštva, kultni slovenački kolektiv Lajbah nastupiće 4. decembra u Beogradu.

Lajbah stiže u Beograd u okviru svetske turneje na kojoj predstavljaju svoj poslednji album "The Sound of Music", izdat krajem 2018. godine, saopštili su organizatori.

Ovaj album nastao je kada je Lajbah kao prvi rok bend sa Zapada posetio Severnu Koreju 2015. godine povodom sedamdesetogodišnjice oslobođenja te zemlje, a sadrži pesme izvedene tom prilikom, kao i muziku iz tada snimljenog dokumentarnog filma "Dan oslobođenja".

Pored numera sa novog albuma, publika će na koncertu u Beogradu moći da čuje i najveće hitove iz svih faza benda, kao što su "Life Is Life", "Resistance Is Futile", "Smrt za smrt", "Now You Will Pay", "Eurovision", "The Whistleblowers", te nove pesme napisane za naučno fantastični film "Iron Sky - The Coming Race", u režiji Tima Vuorensole, koji se trenutno prikazuje u evropskim bioskopima.

Uvek na vetrometini kritike, uvek jasno iskazujući svoj stav prema savremenom svetu, Lajbah predstavljaju istinske umetnike na muzičkoj sceni, a svaki njihov nastup predstavlja multimedijalni spektakl kojim na najneposredniji način komuniciraju sa svojom posvećenom publikom.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije