Naslovna  |  Zabava  |  Muzičke vesti  |  Kekin: Ljude zbunjuje kad skačeš iz jedne ladice u drugu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Muzičke vesti

18. 02. 2019. Beograd

Izvor: Tanjug

Kekin: Ljude zbunjuje kad skačeš iz jedne ladice u drugu

Kantautor Mile Kekin promovisaće novi samostalni album "Kuća bez krova", koncertom 4. aprila u dvorani "Amerikana" Doma omladine Beograda.

"Jedva čekam da dokažem da te pesme još lepše zvuče uživo. Sa sviračima koji su me pratili na 'Kući bez krova', sviram pesme sa tog albuma, kao i sa prošlog 'U dva oka' (2001)", najavljuje Mile. 


Na albumu "Kuća bez krova" Kekin je, pod palicom producenata Denisa Mujadžića Denikena, snimio deset pomno biranih i vrhunski odsviranih autorskih i delom autobiografskih pesama, koje se žanrovski razlikuju od materijala koji inače izvodi na koncertima svog matičnog pank-rok benda Hladno pivo. 

"Ljude zbunjuje kad skačeš iz jedne ladice u drugu, ali svaki čovek, pa i mi muzikanti, ima potrebu izaći iz ustaljenih šema. Osim toga, u bendu se radi uvek o kompromisu ukusa, a ovde je sve bilo po mome, o nekoj vrsti kompromisa", objašnjava. 

Kako kaže, na "Kući bez krova", jako je pazio da bude dosledan prvobitnoj ideji da napravi "američki široki album ceste" i da zvuči drugačije od Hladnog piva, inače, primećuje, ne bi imao smisla. 

"Tematski i lirski je drugačiji, manje je besan i pesme su više nekako pomirljivo-ljubavnog karaktera nego hladnopivovske", objašnjava Kekin. 

Album "Kuća bez krova" je zamislio kao svirani film s 10 scena i jednim glavnim likom koji dosta liči na njega. 

"Počinje naslovnom 'Kućom bez krova' u kojoj upoznajete glavnog lika, a završava muškim duetom 'Atlantida', u kojem tragam za izgubljenim članovima svog plemena. Jednog sam i našao - na pesmi gostuje Bajaga, koji kaže da je u njoj osjetio nešto 'dobronamerno, primereno i pozitivno', a želja mi je da takve emocije stignu i do publike", opisuje Mile. 

Članovi njegovog benda na beogradskom koncertu biće: Danko Krznarić - gitare i klavijature, perkusije i prateći vokali, Marko Bregant - gitare i prateći vokali, Andrija Lazo - harmonika i prateći vokali i Neven Jurić - bas gitara i prateći vokali.


Nema komentara.

Ostavi komentar