Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Muzičke vesti

22. 08. 2018.

Izvor: B92, Tanjug

Najdžel Kenedi otvara 50. BEMUS

Slavni britanski violinista Najdžel Kenedi održaće spektakularni koncert pod nazivom "Od Baha do Geršvina" 10. oktobra na sceni Sava centra na otvaranju 50. BEMUS-a.

Nakon višedecenijske karijere pune milionskih tiraža i vodećih svetskih nagrada, Kenedi je stekao reputaciju kao jedan od vodećih svetskih virtuoza. 

Izvodio je muziku najšireg repertoara... od klasičnih kompozitora do Hendriksa, nastupao je sa legendama poput Pola Makartnija i Roberta Planta, svirao je za britansku kraljevsku porodicu i obišao svet nebrojeno puta nastupajući sa vodećim svetskim orkestrima. 

Ljubav prema džezu bila je veoma izražena u karijeri Najdžela Kenedija. Vanvremenski standardi kao što su numere "Summertime", "They Can't Take That Away From Me" i "Porgy and Beš" obrađeni su u Kenedijevom neponovljivom stilu i zanosu na albumu "Kennedy Meets Gershwin", objavljenom na 120. godišnjicu Geršvinovog rođenja. 

Popularni violinista pred koncert u Beogradu kaže da se Geršvinov rad može sažeto prikazati kroz tri glavna sastojka. 

"Kroz fuziju džeza i klasične muzike, prekrasne melodične uticaje jevrejske kulture i kroz jedinstvenu energiju Njujorka. Upravo ova muzika odgovara mojoj prirodi, veštinama i iskustvima!”, kazao je Kenedi. 

Jubilarni 50. BEMUS održaće se od 10. do 20. oktobra. 

Tokom deset dana u beogradskim koncertnim dvoranama i muzejima nastupaće istaknuti solisti, ansambli i horovi, a predstaviće se i mladi umetnici. 

Karte za ovaj koncert se mogu nabaviti po cenama od 1200, 1900, 2700 i 3500 din.

Nema komentara.

Ostavi komentar