Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Muzičke vesti

07. 08. 2018.

Izvor: MjuzNews

Pixies jubilej slave reizdanjem

Legendarni Pixies i izdavačka kuća 4AD su za sve fanove ovog benda pripremili poslasticu. Naime, kako bi proslavili trideset godina od objavljivanja prvog albuma, daće specijalno izdanje Come On Pilgrim... It’s Surfer Rosa koje će pored ovog albuma sadržati i prvi EP.

Ovo specijalno izdanje biće dostupno na trostrukom CD-u, trostrukom zlatnom vinilu kao i na trostrukom providnom vinilu. Dizajner omota je, kao i na originalnom izdanju, Vaughan Oliver koji je bio zadužen za vizuelni identitet svih dosadašnjih Pixies izdanja.

 Izdanje Surfer Rosa inspirisano je besom, religijom, incestom i superherojem po imenu Tony. U pitanju je debi album koji je toliko cenjen da je posmatran kao remek delo od strane mnogih kritičara. Sniman 1987. godine, ovaj album sadrži neke od najvećih Pixies klasika kao što suBone Machine, Gigantic, Vamos i Where Is My Mind.

 Come On Pilgrim sastoji se od osam pesama koje su snimljene prilikom prve studijske seanse ovog benda. Pored ova dva albuma, na jubilarnom izdanju naći će se i Live From The Fallout Shelter, snimak sa koncerta iz 1986. godine.

 Ova prva dva Pixies izdanja jedna su od najzaslušnijih za popularizaciju indie rock-a i formiranje grunge talasa gde je i sam Kurt Cobain priznao da je albumom Nevermind hteo da oponaša album Surfer Rosa. Kako bi proslavili ovaj jubilej, Pixies će održati pet intimnih koncerata u londonskom klubu Roadhouse, a ulaznice za svih pet večeri su već rasprodate.

Nema komentara.

Ostavi komentar