Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Muzičke vesti

26. 02. 2018. Beograd

Izvor: Srna

Audio-vizuelni spektakl Kraftverka u Beogradu

Jedan od najznačajnijih bendova u istoriji muzike, elektro-pioniri "Kraftverk", nastupili su pred punom beogradskom "Arenom", ostavivši ljubitelje njihovog zvuka bez daha prilikom izvođenja impresivnog audio-vizuelnog performansa u trodimenzionalnom formatu.

Članovi "Kraftverka" sinoć su publici u Areni priredili audio-vizuelni šou do sada neviđen na ovim prostorima, koji osim vrhunskog zvuka odlikuje i najsavremenija 3-D tehnologija, omogućavajući potpuno uživanje u ovom audio-video spektaklu. Nastup "Kraftverka" desio se nakon izuzetno uspešne svetske turneje 3-D koncerata ove veoma uticajne nemačke grupe.  

Spajajući muziku i performans, "Kraftverk" 3-D koncerti predstavljaju potpuno umetničko delo.

Multimedijski projekat "Kraftverk" pokrenuli su 1970. godine Ralf Hiter i Florijan Šnajder. Postavili su svoj elektronski "Kling Klang" studio u Dizeldorfu, u Nemačkoj, gde su osmislili i producirali sve "Kraftverk" albume.

Do sredine sedamdesetih godina prošlog veka, grupa "Kraftverk" ostvarila je međunarodnu slavu na osnovu svojih revolucionarnih elektronskih "zvučnih krajolika" i muzičkih eksperimenata sa robotikom i drugim tehničkim inovacijama. Svojim vizijama budućnosti, grupa "Kraftverk" stvorila je zvučnu podlogu za digitalno doba 21. veka. 

Njihove kompozicije, koje koriste inovativne tehnike, sintetičke glasove i kompjuterizovane ritmove, imale su ogroman uticaj na međunarodnom nivou i u čitavom nizu muzičkih žanrova - od elektro muzike do hip-hopa, od tehna do sintpopa. 

Vrhunska produkcija koja prati "Kraftverk" na turneju dolazi sa konvojem kamiona opreme i 18 metara širokim video zidom, uz razglasnu i rasvetnu opremu što obećava jedinstven i neponovljiv koncertni doživljaj za koji su posetioci dobili 3-D naočare. 

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije