Naslovna  |  Zabava  |  Muzičke vesti  |  Sanja Ilić i „Balkanika“ predstavnici Srbije na „Evrosongu“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Muzičke vesti

21. 02. 2018. Beograd

Izvor: RTS

Sanja Ilić i „Balkanika“ predstavnici Srbije na „Evrosongu“

Pesma „Nova deca“ koju će izvesti Sanja Ilić i „Balkanika“ braniće boje Srbije u Portugalu na 63. „Pesmi Evrovizije“.

Sanja Ilić i „Balkanika“ idu u Lisabon gde će u maju predstavljati Srbiju na najvećem evropskom muzičkom takmičenju! Autori pobedničke numere Nova deca su Sanja Ilić i Tatjana Karajanov (muzika), Danica Krstajić (tekst) i Darko Dimitrov (aranžman).

Nakon devet godina, ponovo su publika i žiri zajedno birali srpskog predstavnika na najvećem evropskom muzičkom takmičenju. Odnos glasova publike, koja je glasala putem SMS-a, i žirija je 50:50 odsto.

Prihod od SMS poruka sa nacionalnog izbora biće preusmeren za Nacionalnu kampanju RTS-a „Rak je izlečiv“, koju su pokrenuli Javni medijski servis Srbije i Ministarstvo zdravlja. Kampanja je posvećena prevenciji i borbi protiv malignih bolesti i trajaće godinu dana.

Voditelji „Beovizije 2018“ bili su Aleksandar Stojanović, Dragana Kosjerina, Kristina Radenković i Branko Veselinović. 

Na 63. „Pesmi Evrovizije“, koja se 8, 10. i 12. maja održava u Lisabonu, glavnom gradu Portugalije, učestvovaće 43 zemlje pod sloganom "All Aboard".

Predstavnik Srbije nastupiće u prvom delu drugog polufinalnog takmičenja za „Pesmu Evrovizije“ 10. maja. Iste večeri nastupiće i predstavnici Rusije, Danske, Rumunije, Australije, Norveške, Moldavije, San Marina, Holandije, Crne Gore, Švedske, Mađarske, Malte, Letonije, Gruzije, Poljske, Slovenije, Ukrajine.

U prvoj finalnoj večeri nadmetaće se predstavnici Belorusije, Bugarske, Litvanije, Albanije, Češke, Belgije, Islanda, Azerbejdžana, Izraela, Estonije, Švajcarske, Finske, Austrije, Irske, Jermenije, Kipra, Hrvatske, Grčke, Makedonije. 

Zemlje velike petorke Francuska, Italija, Nemačka, Španija i Ujedinjeno Kraljevstvo, kao i prošlogodišnja pobednica Portugalija direktno su plasirani u finale.

 


Nema komentara.

Ostavi komentar