Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Muzičke vesti

20. 02. 2018.

Izvor: mjuznews.com

Black Panther je najvažnije novo muzičko izdanje

Saundtrek za Black Panther funkcioniše kao kolaborativni projekat na kojem su radili Kendrick Lamar i Anthony Tiffith, čovek sa vrha izdavačke kuće Top Dawg Entertainment.

Ovaj saundtrek ujedno i obeležava prvu značajniju saradnju dvojca. Najavljen je pesmama Pray For Me na kom se čuje i The Weeknd i All The Stars na kojoj sarađuju Kendrick Lamar i SZA. Spot za ovu numeru režirali su zaslužni Dave Meyers & the little homies (odnosno sam Kendrick), odgovorni i za ostale spotove sa albuma DAMN.

Kendrick Lamar se smatra jednim od najvažnijih umetnika današnjice, i njegov kreativan, inovativan i društveno osvešćen pristup je ostavio značajan trag na savremenu muziku. Ovim saundtrekom, Marvel je znatno promenio način na koji se do sada tretirala muzika za filmove sa superherojskom tematikom. Lamar i Tiffith, sa mnogobrojnim saradnicima, stvorili su projekat koji prevazilazi granice konteksta singularnog filma. Uz spomenute umetnike, na albumu se nalaze i Vince Staples, James Blake, Schoolboy Q, Khalid, Zacari, Jorja Smith i mnogi drugi.

 Film je globalno oborio impresivan broj rekorda već u prvoj nedelji prikazivanja, a kod nas je od danas bioskopima. Zasebni album sa muzikom iz filma koju je komponovao Ludwig Göransson objaviće 16. februara.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije