Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Muzičke vesti

24. 01. 2018. Beograd

Izvor: MjuzNews

Objavljena imena učesnika Beovizije

Posle devet godina, publika bira predstavnika za Evroviziju.

Iako je ovo takmičenje najviše upamćeno po skandalu iz 2009. godine, kada Flamingosi od crnogoskog žirija nisu dobili ni jedan poen, ono je priželjkivano svakog proleća. Ana Nikolić oštećena je tokom jednog brojanja glasova, što je na sudu dokazala nakon pet godina i navodno dobila dvadeset hiljada evra. Problematična je bila i poslednja pobeda Marka Kona, koji se sa pesmom Cipela nije plasirao ni do finala. On je ove godine, inače, potpisan na dve pesme iz najužeg izbora.

Konkurs za pesmu Beovizije trajao je do 10. novembra. Stiglo je 75 prijava, a selekcionu komisiju činili su muzički urednici RTS-a. Radovi su bili potpisani šifrom kako se ne bi znala imena autora. Takmičenje Beovizija održaće se u drugoj polovini februara u Sava Centru.

Izabrani radovi su:

Ivan Kurtić - Ni sunca ni meseca

Beti Đorđević i Rambo Amadeus - Nema Te

Boris Režak - Vila

Danijel Pavlović - Ruža Sudbine

Sanja Ilić i Balkanika - Naša deca

Srđan Marijanović - Bar da znam

Osmi vazduh i drugari - Probudi se

Dušan Svilar - Pod krošnjom bagrema

Saška Janković - Pesma za tebe

Biber i DJ Niko Bravo - Jutros (Svatovi)

Koktel Balkan (Bend) - Zato

BASS - Umoran

Lana i Aldo - Jača sam od svih

SevdahBABY - Hajde da igramo sada

Maja Nikolić - Zemlja Čuda

Lord - Samo nek se okreće

Igor Lazarević - Beži od mene

Ima povratnika i debitanata, tu je zvezda sedamdesetih, malo klupskog zvuka, ljudi koji spajaju moderno i tradiciju, nekoliko kantautora, "narodnjaka" i "zabavnjaka". Među favoritima, zbog ne tako davne ubedljive pobede u šou Pinkove zvezde, na papiru je Ivan Kurtić. Saška je bila na nekim prethodnim Evrosongovima kao prateći vokal, a Danijel Pavlović ima podršku sestre Marije Šerifović koja je sa Molitvom i pobedila. Tu je Rambo koji je ranije predstavljao Crnu Goru.

Mi smo se vodili spiskom koji je objavio RTS. Neki drugi navode da će i Stevan Anđelković nastupiti sa Nikolićevom, kao i da će se ravnopravno takmičiti Miligram i Leo Martin. Pošto još uvek ni nema preciznog datuma, sve je moguće.

Na 63. Pesmi Evrovizije koja se održava od 8. do 12. maja u Lisabonu, učestvovaće 43 zemlje.

Neobična stvar u vezi sa ovogodišnjom Beovizijom jeste novo pravilo da se bira predložena kompozicija, a ne izvođač, odnosno, da stručni žiri može da promeni izvođača koji je pobedio, ali njegova pesma će učestvovati.

Imena žirija se čuvaju u tajnosti do poslednjeg dana.

Mi smo pronašli još nešto što nas zabavlja - Strani mediji misle da je Milan Stanković, naš predstavnik iz 2010. godine, Milan koji stoji iza projekta SevdahBABY. Oni se sasvim slučajno isto zovu.

Inače, prošlogodišnji pobednik, Salvador Sabral je imao transplantaciju srca posle koje su usledile komplikacije, ali je sada bolje. U decembru je, za potrebe dokumentarca o njegovoj borbi, na klaviru izveo pobedničku pesmu koju je pisala njegova sestra Luísa Sobral.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije