Naslovna  |  Zabava  |  Muzičke vesti  |  Tragičan događaj koji je inspirisao Dolores O'Riordan da napiše "Zombie"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Muzičke vesti

18. 01. 2018.

Izvor: B92

Tragičan događaj koji je inspirisao Dolores O'Riordan da napiše "Zombie"

Otac žrtve bombaškog napada IRA odao je počast preminuloj pevačici benda Krenberiz Dolores O’Riordan, koju je ova tragedija inspirisala da napiše pesmu „Zombie“.

Kolin Peri, čiji je sin poginuo u bombaškom napadu u Voringtonu 1993. godine oprostio se od pevačice koju je upravo ovaj tragičan događaj inspirisao da napiše najveći hit grupe Krenberiz, pesmu „Zombie“.

“Tek sam juče saznao da je njena grupa, tačnije ona komponovala ovu pesmu u znak sećanja na događaj u Voringtonu u kojem su moj sin Tom i mladi Džonatan Bol stradali“, rekao je u jednom jutarnjem programu.

“Nisam bio svestan toga. Moja supruga se juče vratila sa posla, pustila mi pesmu na laptopu, video sam Dolores kako peva i slušao reči. Reči pesme su veličanstvene i veoma tačne. Bombaški napad u Voringtonu, kao i mnogi događaji koji su se potom desili u Irskoj i Velikoj Britaniji, uticali su na porodice na veoma realan način i mnogo ljudi je postalo imuno na bol i patnju.“

Kolinov dvanaestogodišnji sin poginuo je sa trogodišnjim Džonatanom Bolom kada su teroristi, pripadnici IRA detonirali bombu 1993. godine usred grada.

Dolores je pesmu napisala godinu dana kasnije, a reči pesme se odnose upravo na njih dvojicu.

“...dete polako odlazi, a nasilje prouzrokuje takvu tišinu...“

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije