Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Muzičke vesti

14. 11. 2017.

Izvor: Tanjug

"Dubioza kolektiv" ima novi album

Grupa "Dubioza kolektiv" objavila je novi album "Pjesmice za djecu i odrasle". Omot izdanja ilustrovao je Dobrosav Bob Živković. Četiri godine nakon izlaska albuma "Apsurdistan", uz koji je "Dubioza kolektiv" obišla čitav region, bend sada donosi devet novih pesama.

Album su najavili singlovima "Himna generacije" i "Treba mi zraka", koje su trenutno među najemitovanijim numerama i imaju veliki broj pregleda na "Jutjubu". 


"Ovaj album uradili smo sa lakoćom, za svega četiri dana, zato što smo sve pesme ukrali sa Jutjuba. Sada sa zebnjom očekujemo reakcije publike, a sa još većom strepnjom pratimo hoće li nas provaliti ovi iz udruženja za zaštitu autorskih prava. Na albumu imamo zanimljive goste, kojima smo, nadamo se, bili dobri domaćini", u svom stilu komentarišu članovi benda izlazak novog albuma. 

"Dubioza" je na albumu "Pjesmice za djecu i odrasle" ugostila bosanski bend "Helem Nejse" na pesmi "Pionirska", u pesmi "Autopilot" pridružili su im se Dino Šaran i "Deaf Band Dlan". Singl "Treba mi zraka" predstavlja pesmu koju je Dino Dvornik započeo, a "Dubioza" završila 15 godina kasnije. Omot albuma ilustrovao je Dobrosav Bob Živković na čijim crtežima simpatične životinje postaju tragikomični junaci "Dubiozinih" pesama. 

CD će, osim u standardnom formatu, biti objavljen i kao slikovnica za decu i odrasle. Album se može besplatno preuzeti sa sajta benda. 

"Pjesmice za djecu i odrasle" će se u prodaji u Srbiji naći od 22. novembra, a bend će nastupiti 9. decembra u Novom Sadu na 18. koncertu godine. 


Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije