Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Muzičke vesti

25. 10. 2017. Beograd

Izvor: Beta

Beogradski festival džeza od 26. do 30. oktobra

Beogradski džez festival, po redu 33. i pod sloganom "Džez vizija", biće održan od 26. do 30. oktobra, najavili su danas organizatori.

Programski menadžer festivala Dragan Ambrozić je naveo da će publika moći da vidi presek najboljeg u svetskom džezu i neke od umetnika iz SAD, Evrope i Azije, uz nekoliko domaćih sastava, saopštila je gradska uprava. 


Osnivač i pokrovitelj Beogradskog džez festivala je Grad Beograd, koji je od 2007. uvrstio ovaj festival u manifestacije od posebnog značaja. 

Gradski menadžer Goran Vesić je istakao da manifestacija neformalno počinje večeras u Domu omladine otvaranjem izložbe fotografija "Džez u Srbiji od 1929. do 1944. godine" iz kolekcije džez muzičara Mihaila Miše Blama. 

Najavio je i da će sutra na istom mestu biti priređen memorijalni koncert "Big benda" RTS-a u spomen Milivoju Mići Markoviću, istaknutom džezisti i dugogodišnjem umetničkom direktoru Beogradskog festivala. 

"Beogradski džez festival je, pored Festa i Festivala dokumentarnog filma, manifestacija sa najdužom tradicijom u glavnom gradu, zbog čega je i naša obaveza da se on iz godine u godinu razvija", rekao je Vesić. 

On je ukazao da je ovogodišnji budžet festivala pet puta veći nego pre pet godina, navodi se u saopštenju. 

Festival su podržali ambasade Portugala, Izraela, SAD, Holandije, Švedske, Danske, Norveške i Španije, kao i više kulturnih centara u Beogradu, rekla je portparolka Doma omladine Milica Ševarlić.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije