Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Muzičke vesti

18. 10. 2010.

"Gramofondžija" najbolji izvođač

Beogradski di-džej Marko Milićević, poznatiji kao "Gramophonedzie", dobitnik je ovogodišnje nagrade za najboljeg regionalnog izvođača - "Best Adria Act", saopštio je MTV.

Milićević je pobedio u konkurenciji u kojoj su se našli reper Edo Maajka (BiH), hrvatski pevač Gibonni i grupe "Leelojamais" (Slovenija) i "Negativ" (Srbija).

"Gramophonedzie" se kao regionalni pobednik sada nalaze u trci za nagradu za najboljeg evropskog izvođacča - "Best European Act", zajedno sa 20 regionalnih pobednika, a glasanje je već počelo na sajtu www.mtvema.com i trajaće do 4. novembra.

U konkurenciji su, između ostalih, pobednik Evrovizije 2008. Dima Bilan, grčka zvezda Sakis Ruvas i Enrique Iglesias.

MTV će 4. novembra objaviti spisak pet izvođača sa najviše glasova, a pobednik u kategorjiji "Best European Act" biće proglašen 7. novembra u Madridu, gde će biti održana ovogodišnja dodela nagrada MTV EMA.

Dodelu nagrada vodiće glumica Eva Longoria, a do sada su učešće na tom muzičkom događaju potvrdili Shakira, Kings Of Leon, Linkin Park, Katy Perry, Kid Rock, Plan B i Kesha.

Milićević je beogradski muzički producent i di-džej. Početak njegove karijere označio je odlazak na "Red Bull muzičku akademiju" (Irska) 2000. godine, da bi po povratku diplomirao na smeru za dizajn zvuka i muzičku produkciju Akademije umetnosti u Beogradu.

Potpisao je muzičku produkciju za mnogobrojne televizijske reklame, filmove i emisije, a uradio je i muziku za špicu srpske verzije "Velikog brata"

Pod imenom "Gramophonedzie" Milićević nastupa od 2006. Tim pseudonimom potpisao je pesme za veliki broj nezavisnih izdanja kao što su "Gotta Keep Faith", "Yazuka", "Guesthouse", "DiskoZoo", "Oxyd" i "Shak Digital".

Njegova numera "Why Don't You" postala je svetski hit i osvojila prvo mesto na "MTV Dance Chart" na britanskom MTV-u i mesecima imala zapaženo mesto na engleskim radio stanicama.

 

Nema komentara.

Ostavi komentar