Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Muzičke vesti

15. 02. 2011.

Radiohead - novi album u subotu

"Fizičko" izdanje albuma grupe Radiohead stiže u maju, a download verzija dostupna od subote, 19. februara.

Na posebnom sajtu lansiranom za tu priliku, na adresi thekingoflimbs.com, od sada može da se naruči novi album za Radiohead pod nazivom "The King of Limbs". Kako je najavljeno, već od subote će fanovi moći da downloaduju ceo album u digitalnom obliku, dok se pojavljivanje albuma u različitim "fizičkim" formatima očekuje 9. maja.

Cena downloada albuma u MP3 formatu je svega 7 EUR, ali je "fizičko pakovanje", koje bend proglašava za "prvi svetski Newspaper Album" ovoga puta zaista nešto posebno; po ceni od 36 EUR, osim digitalnih formata, fanovi dobijaju i CD, dupli LP album urađen u providnom vinilu, mnogo velikih kao i 625 malenih crteža i umetničkih radova u velikom pakovanju od biorazgradljive plastike, a pojedini "srećni dobitnici" će dobiti i od strane benda potpisano 12" vinilno EP izdanje sa dve pesme...

Za sada nije objavljen spisak pesama. Dugo očekivani "The King of Limbs" je naslednik prethodnog albuma "In Rainbows", koji je objavljen 2007. Samo ime albuma se odnosi na jedno posebno drvo u šumi Savrenake u engleskoj pokrajini Wiltshire, za koju se smatra da je stara oko 1000 godina - blizu te lokacije bend je snimao upravo prethodni album "In Rainbows" - a ova fraza takođe može da se odnosi i na starinsku tehniku sakupljanja drva za ogrev, kao i na reference u 23. poglavlju musimanske svete knjige Qu'ran.

Nema komentara.

Ostavi komentar