Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Muzičke vesti

05. 02. 2011.

Kraj sastava The White Stripes

The White Stripes su objavili da od juče, 2. februara, bend više ne postoji.

U izjavi na zvaničnom sajtu benda navodi da više neće snimati i održavati koncerte. "Razlog nije zbog naših umetničkih razmimoilaženja ili zbog zdravstvenih problema jer se i Meg i Jack osećaju dobro i dobrog su zdravja.

Razloga za razlaz je mnogo, ali ponajviše da bi sačuvali ono što je divno i posebno oko ovog benda i želeli bi smo da tako i ostane. Meg i Jack žele da zahvale svim svojim obožavaocima i poštovaocima za izvanrednu podršku koju su im pružili tokom poslednji 13 godina. Third Man Records će nastaviti da objavjuje neobjavljene snimke sa koncerta i studija" navodi se u zvaničnoj izjavi.

U izjavi na sajtu koju potpisuju lično Meg i Jack se dodaje: "The White Stripes više ne pripadaju Meg u Jacku. The White Stripes pripadaju vama i vi sada sa njima možete da radite šta god poželite. Lepota umetnosti i muzike je u tome što može da traje zauvek ukoliko ljudi to žele. Hvala vam što ste sa nama podeii ovo iskustvo. Vaše učešće nikada neće nestati i mi smo vam zauvek zahvalni'.

Često se govorio o kraju benda budući da su The White Stripes 2007. godine prekinuli turneju zbog bolesti Meg i od tada nisu nastupali i snimali. Bend je poslednji album 'Icky Thump' objavio 2007. godine.

Nema komentara.

Ostavi komentar