Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Muzičke vesti

02. 02. 2011.

Muse predstavili prvi "sferični" video

U saradnji sa produkcijskom kućom Metropolis, Muse su predstavili novu tehnologiju snimanja i gledanja video materijala pod nazivom MATIvision.

U saopštenju u vezi prvih predstavljenih video materijala, snimaka sa nastupa Muse proteklog septembra na londonskom Wembley stadionu, se kaže: "Ovi spektakularni novi snimci koriste MATIvision, revolucionarno nov pristup produkciji, distribuciji i interaktivnom iskustvu u konzumiranju audio-vizuelnog sadržaja. Korisnici mogu da upotrebe kursor da bi se 'okrenuli' oko tačke sa koje gledaju, da zumiraju detalje i da se fokusiraju na akciju, kao i da potpuno promene ugao pod kojim posmatraju scenu. Pošto su sve ove funcije interaktivne, gledaoci imaju iskustvo 'pravog prisustva' događaju. MATIvision je već promenio način na koji možemo da iskusimo muziku uživo putem interneta, dodajući ono što je nedostajalo: totalnu interaktivnost korisnika."

Predstavnik kuće Metropolis, Dan Ruttley, ovom prilikom je izjavio: "Zaista nam je čast što su Muse rešili da ovu tehnologiju demonstriramo upravo prikazivanjem njihove turneje. Nema benda koji bi bio bolji - njihovi koncerti su tako dinamični i tako osmišljeni da se, svaki put kada kameru okrenete u bilo kom pravcu, tamo zaista nešto izuzetno zanimljivo i događa."

Ovu tehnologiju, poznatu i kao "sferični video" možete da "u akciji" pogledate na Muse web sajtu.

Nema komentara.

Ostavi komentar