Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Multimedia

12. 11. 2019.

Autor: 1 Izvor: Politika, Kamatica

Jedan punjač za sve telefone?

Odbor za unutrašnje tržište i zaštitu potrošača Evropskog parlamenta raspravljao je o uvođenju jedinstvenog punjača za sve mobilne aparate i manje elektronske uređaje

Kako je izjavila Biljana Borzan, potpredsednica evropskih socijalista, ove promene mogle bi da serealizuju već sledeće godine, prenosi Politika.

“Ovo su dobre vesti za građane. Svako ima nekoliko starih punjača po fiokama, a konstantno kupujemo nove. Neki punjači čak podižu cenu uređaja, tako da bi standardizacija po kojoj bi postojao jedan punjač za sve vrste mobilnih telefona, kao i drugih malih elektronskih uređaja, dovela do uštede”, izjavila je Borzan.

Ona je dodala da elektronski otpad raste od tri do pet odsto godišnje širom Evropske unije i da mere koje je Evropska komisija do sada preduzimala nisu donele bitnije rezultate. 

DETALJNIJE

Građani sa kojima smo razgovarali smatraju da je ovo pozitivna odluka. S jedne strane zbog gomilanja elektronskog otpada po kućama, a s druge što je u situacijama vrlo teško naći kompatibilnu bazu i/ili kabl koji biste mogli da iskoristite.

Nema komentara.

Ostavi komentar