Naslovna  |  Zabava  |  Multimedia  |  Microsoft najavio nove tastature sa Office i emoji tasterima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Multimedia

16. 10. 2019.

Izvor: KitGuru, benchmark.rs

Microsoft najavio nove tastature sa Office i emoji tasterima

Microsoft je predstavio nove tastature, koje karakterišu specifični Office i emoji tasteri. Dostupne su dve nove tastature - jedna sa ergonomskim dizajnom i druga sa Bluetooth podrškom i tanjim dizajnom.

Office taster na obe tastature će zameniti windows taster s desne strane, a služiće za pokretanje Office-a za Windows 10. Office taster se takođe može koristiti kao prečica za otvaranje Office aplikacija, kao što su Word (Office taster + W) ili Excel (Office taster + X).

Pored Office tastera, tu je i dodeljeni emoji taster. Kada se pritisne ovaj taster, pokreće se lista za izbor emotikona u okviru Windowsa 10. Nije moguće dodeliti specifičan taster za određeni emotikon ili kreirati prečice za emotikone.

Microsoft tvrdi da novi Ergonomic Keyboard model nudi udobnost kucanja tokom čitavog dana, uz pomoć podeljenog ergonomskog dizajna. Glavna karakteristika tastature je poboljšano odmorište za dlanove, prekriveno premijum materijalom, dodeljene prečice za Office 365, emotikone, search i kontrolu multimedijalnog sadržaja.

Bluetooth Keyboard, s druge strane, karakteriše značno skladniji dizajn. Ključne karakteristike ovog modela su Bluetooth konekcija i baterija koja traje do dve godine i isti navedeni tasteri za prečice.

Ergonomic Keyboard i Bluetooth Keyboard modeli će biti dostupni od 15. oktobra, po cenama od 60 i 50 dolara.

Nema komentara.

Ostavi komentar