Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Multimedia

25. 09. 2018.

Izvor: Srna

Tvorci Instagrama napuštaju kompaniju

Suosnivači platfrome za deljenje slika Instagram, Kevin Sistrom i Majk Kriger, saopštili su da napuštaju kompaniju da bi "istraživali svoju radoznalost i kreativnost".

Suosnivači platfrome za deljenje slika Instagram, Kevin Sistrom i Majk Kriger, saopštili su da napuštaju kompaniju da bi "istraživali svoju radoznalost i kreativnost".

Društvena mreža Facebook kupila je Instagram 2012. godine za milijardu dolara u gotovini i akcijama, a sada ovaj servis ima više od milijardu korisnika. Popularnost Instagrama značajano je porasla u vreme kada upotreba osnovnih funkcija Facebooka stagnira.

Zbog toga se društvena mreža našla pod pritiskom da izvuče što više novca od svojih korisnika dodavanjem novih funkcija.

Komentatori navode da je takav pristup protivan originalnom fokusu Instagrama na jednostavnost.

Sistrom i Kriger pokrenuli su sajt za razmenu slika 2010. godine i nastavili da upravljaju ovim servisom nakon što ih je kupio Facebook.

"Sada smo spremni za novo poglavlje. Stvaranje novih stvari zahteva korak unazad, razumevanje onoga što nas inspiriše i povezivanje toga sa onim što je potrebno svetu. To je naš plan", saopštio je Sistrom.

Direktor kompanije Facebook Mark Zakerberg saopštio je da Instagram odražava "kombinovane talente" svojih osnivača i da je mnogo naučio od njih u prethodnih šest godina.

Sistrom i Kriger, koji su u tridesetim godinama, upoznali su se tokom studiranja na Univerzitetu Stenfrod.

Oni su 2010. godine napravili aplikaciju Instagram samo za telefone "iPhone", a inspirisale su ih stare polaroid fotografije.

Instagram je imao oko 30 miliona korisnika 2012. godine, kada ih je kupio Facebook.

 

Nema komentara.

Ostavi komentar