Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Multimedia

08. 03. 2018.

Izvor: TheNextWeb

WordPress CMS pokreće 30% svih sajtova na vebu

Kompanija Automattic ima dosta razloga za slavlje, jer je objavljeno da kompanijin WordPress CMS (content management system) sada pokreće 30 procenata svih sajtova na vebu. WordPress je besplatna open-source platforma, za upravljanje onlajn sadržajem, a bazirana je na PHP-u i MySQL-u.

Podatke o prisutnosti WordPres platforme je objavila kompanija Q-Success, koja je analizirala 10 miliona sajtova rangiranih na Alexi. Objavljeno je i da WordPress čini 60 procenata CMS tržišta.


WordPress je već neko vreme vodeća platforma, za kojom kaskaju sistemi kao što su Joomla, Drupal, Magento, Shopify, Google-ov Blogger i Squarespace. Ovo je svakako lepa vest za zajednicu developera koji kreiraju pluginove i teme za open-source CMS, kao i za web hosting provajdere koji nude WordPress pakete, ali i dizajnere koji nude WordPress-bazirane sajtove i teme.

WordPress je ostvario mnogo od kada je prvi put predstavljen 2003. godine. Servis je dostupan u dve verzije: besplatni sa samostalnim hostingom i hostovana opcija na Automatticovom WordPress.com sajtu, koja nudi i dodatne servise i podršku.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije