Naslovna  |  Zabava  |  Multimedia  |  Preko 90 procenata Gmail korisnika ne koristi verifikaciju u dva koraka
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Multimedia

25. 01. 2018.

Izvor: Ubergizmo

Preko 90 procenata Gmail korisnika ne koristi verifikaciju u dva koraka

Kako onlajn pretnje nastavljaju da se svakodnevno povećavaju, veoma je bitno da koristimo sve raspoložive alatke kako bismo osigurali da naši nalozi ostanu zaštićeni. Poput mnogih drugih servisa, Gmail nudi verifikaciju u dva koraka kao dodatni sloj zaštite.

Međutim, izgleda da veliki broj korisnika zapravo ne koristi opciju verifikacije u dva koraka. Grzegorz Milka, softverski inženjer u kompaniji Google, je istakao da preko 90 procenata aktivnih Gmail naloga nije zaštićeno verifikacijom u dva koraka.

Pomenuta verifikacija je dodatni nivo zaštite korisničkih naloga. Zahteva korisnikovu lozinku i dodatni vid verifikacije, kao što je kod koji se šalje na registrovani mobilni telefon. Ovo smanjuje rizik od neovlašćenog pristupa ukoliko korisnikova lozinka bude ukradena, a posebno ukoliko se koristi ista lozinka za više onlajn naloga.

Upitan, zbog čega Google ne načini verifikaciju u dva koraka obaveznom, Milka je odgovorio da je ovo odbačeno zbog zabrinutosti za korisničku bazu. "Smatramo da bi veliki broj ljudi prestao da koristi Gmail ukoliko bismo ih terali da koriste dodatnu zaštitu".

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije