Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Multimedia

29. 11. 2017.

Izvor: Gamespot

Steam objavio preko 6000 igara ove godine

Analitičar Danijel Ahmad, koji radi za kompaniju Niko Partners, objavio je da je Steam objavio preko 6000 različitih naslova ove godine, a kako ima nešto više od mesec dana do kraja kalendarske godine, ova brojka bi takođe mogla da se poveća.

Kako Ahmad navodi na svom tviter nalogu (slika ispod), ove godine je objavljeno igara na Steam-u isto koliko i tokom decenije između 2005. i 2015. godine. Treba napomenuti da je ovo takođe i značajan porast u odnosu na prethodnu godinu (što se može videti na grafikonu) tokom koje je objavljeno preko 4200 naslova.

Bez sumnje je veliki broj naslova objavljen preko Steam Direct-a, koji je zamenio Steam Greenlight ranije ove godine, a kako navodi Kotaku, od njegovog početka sa radom je objavljeno preko 1000 novih naslova.

Treba napomenuti da Valve dobija procenat od svakog prodatog primerka, kao i naknadu od 100 dolara po korisniku Steam Direct aplikacije.Valve je 2014. godine dodao "Steam Discovery" funkciju, čiji je cilj pored bolje pretrage da korisnicima omogući personalizovane preporuke koje su zasnovane na igrama koje korisnici igraju.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije