Naslovna  |  Zabava  |  Multimedia  |  Android uređaji će pratiti vašu lokaciju čak i kad su servisi za lokaciju isključeni
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Multimedia

27. 11. 2017.

Izvor: Cnet

Android uređaji će pratiti vašu lokaciju čak i kad su servisi za lokaciju isključeni

Deljenje lokacije je jedan od servisa koji većina korisnika drži isključenim, zbog čuvanja baterije ili zaštite privatnosti, ali prema najnovijim istraživanjima od strane Quartz-a, Android uređaji skupljaju i šalju podatke čak i kada je opcija isključena.

Od početka 2017. godine, podaci su prikupljani putem baznih stanica i korišćeni su za upravljanje obaveštenjima i upozorenjima na telefonu. Prema Google-u, Cell ID omogućava poboljšane rezultate prilikom slanja poruka na Android uređaje. Quartz procenjuje da su informacije o lokaciji svakog modernog Android uređaja prikupljene, čak iako su uređaji fabrički restartovani ili nemaju SIM karticu. Onog trenutka kada uređaj ostvari celularnu ili Wi-Fi konekciju, paket podataka se automatski šalje Google-u.

Google navodi da su svi podatci prikupljeni enkriptovani, ali smatramo da je prikupljanje korisnikovih informacija bez njegove dozvole i dalje neprihvatljiv potez.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije