Naslovna  |  Zabava  |  Multimedia  |  Facebook Messenger će od sada podržavati fotografije većih rezolucija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Multimedia

24. 11. 2017.

Izvor: GSM Arena

Facebook Messenger će od sada podržavati fotografije većih rezolucija

Aplikacije kao Facebook Messenger, Telegram i Whatsapp koriste kompresiju fotografija, pre nego što sama fotografija stigne do korisnika, a Facebook je objavio da će Facebook Messenger aplikacija imati uskoro povećanu rezoluciju slika koje korisnici šalju.

Rezolucija koju je do sada Facebook Messenger do sada podržavao je bila "2K", ili 2048 x 2048 piksela. Novi "apdejt" će omogućiti korisnicima da šalju fotografije do 4096 x 4096 piksela. Većina današnih telefona koriste kamere od 12 MP, čija je najveća dužina fotografije između 4000 i 4048 piksela, tako da ako korisnici pošalju slike sa uređaja kao što su iPhone X, Pixel 2, ili Samsung Galaxy S8 i Note8, primaoci sadržaja bi trebalo da dobiju sliku u punoj rezoluciji. Facebook takođe navodi da će slike stizati istom brzinom kao i do sada, tako da je možda u pitanju novi metod kompresije.

Apdejt sa slikama veće rezolucije (4K slike kako Facebook navodi), je trenutno dostupan iPhone i Android korisnicima iz SAD, Kanade, Francuske, Australije, Velike Britanije, Singapura, Hong Konga, Japana i Južne Koreje. Facebook navodi da će ovaj apdejt biti dostupan u ostalim državama tokom narednih nedelja.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije