Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Multimedia

30. 03. 2011.

Autor: Nebojša Rašković

LED je cool!

LED monitori velikih dijagonala polako pristižu i na domaće tržište donoseći visoke radne karakteristike, bolju reprodukciju boja i daleko kristalniju sliku. Da stvar bude još lepša sve to sada više ne prati i neka previsoka cena tako da je možda pravo vreme da pređete na jedan kvalitetan LED displej.

Kompanija VoewSonic u svojoj ponudi ima nekoliko odličnih rešenja velike dijagonale, među kojima se nalazi i model VG2436wm-LED, koji može biti sjajn izbor kako za ljubitelje multimedije, tako i za grafičare i uopšte sve korisnike koji cene visok kvalitet slike a manje brinu o maksimalnoj brzini u igrama.

ViewSonic VG2436wm-LED je monitor koji vizuelno dosta podseća na neke prethodne ViewSonic modele, koji su bili potpuno svedeni i bez suvišnih detlja na sebi. Jednostavne linije, dobar raspored kontrola i odlično zamišljen OSD je nešto što ovaj monitor izdvaja od ostalih na tržištu. Odmah na početku priče o njemu moramo da istaknemo prisustvo pivot funkcije, kao i dijagonalu od 24 inča. Kao matricu zatičemo TN film sa odzivom piksela od 5 ms, što je u osnovi dovoljno za sve potrebe. Prikaz slike na displeju je gotovo perfektan - pigmenti su verno reprodukovani, a prelazi blaži i kristalno jasni. Neko veće probijanje osvetljenja po uglovima nismo primetili, kao ni gubljenje detalja kod dinamičnih filmskh scena. Tekstualna i grafička reprodukcija su dovedene do savršenstva, što je grafičarima od presudnog značaja kada rade sa jako sitnim detaljima. Sa druge strane ovo i nije baš monitor za ultra zagrižene igrače, ponajviše zbog pomnutog odziva piksela, ali i zbog nekih jako bitnih gejming podešavanja izostavljenih iz OSD-a.

VG2436wm-LED operiše rezolucijom od 1920x1080 piksela sa osvetljenjem podešenim na 300 cd/m2, dok je tipični contrast definisan na 1000:1, tj. dinamički na 20.000.000:1. Potencijalnim kupcima na raspolaganju su po jedan VGA i DVI ulaz, kao i jedan 3.5 mm audio džek. Monitor poseduje i dva mala zvučnika, ne previše visokog kvaliteta i jačine, ali mogu da posluže u situacijama kada se nema neko kvalitetnije eksterno rešenje.

Postolje koje nosi VG2436wm-LED ekran je stabilno, a kvalitet izrade je veoma, veoma dobar, što u prevodu znači da po pitanju održavanja nećete imati problema. Sve to prati i sasvim korektna cena, zbog koje verujemo da će imati jako lepu prođu na tržištu. Apsolutna preporuka!

Cena (sa PDV-om): 26.500 din
Kontakt: ViewSonic

Nema komentara.

Ostavi komentar