Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Multimedia

08. 03. 2011.

Autor: Nebojša Rašković

Skockani ViewSonic

ViewSonic je na domaćem tržištu jedan od najuticajnijih brendova, bar kada su monitori upitanju i iz godine u godinu ima sve bolju i bolju prodaju, kojoj je dosta doprineo i novi dizajn samih displeja.

Ovo posebno napominjemo iz razloga što je pomenuti proizvođač do skoro važio za jednog od najkonzervativnijih kada je reč o vizuelnom identitetu ne samo monitora, već i ostalih proizvoda u svom portfoliu. Takvom pristupu je definitvno došao kraj jer ono što vidimo da nam dolazi poslednjih godinu dana iz pogona ovog proizvođača jesu pravi lepotani od monitora - jednostavni, svedeni, moćni i veoma funkcionalni! Jedan od onih koji nam se posebno dopao nosi oznaku VX2439wm i pripada kategoriji prestižnih rešenja.

VX2439wm je bukvalno rečeno monitor za mlade i konceptualno je upravo tako i zamišljen. Svedenih je linija, sa srcolikim postoljem, koje se pokazalo kao veoma stabilno. Ima odnos stranica od 16:9, dok mu je maksimalna operativna rezolucija fiksirana na 1920x1080 piksela. Matrica je TN tipa i ima odziv od 2ms, što je i dalje standard za ovu klasu monitora. Iz naziva modela nije teško zaključiti da se radi o 24-inčnom rešenju, koje sa prednje strane ima izvedenu bradu na kojoj se nalaze svi navigacioni tasteri i set kontrola za upravljanje OSD-om. Kada smo već kod njega napomenućemo da je isti daleko bolje rešen u odnosu na prethodne generacije, odnosno da nudi mnogo veći broj operacija i da su iste sjajno organizovane, tako da sada ne morate da se jurite po podmenijima kako bi našli željenu. Kontrast stranica je podešen na 1000:1 statični, odnosno 100,000:1 kada govorimo o dinamičnom.

Od ulaza na raspolaganju su vam po jedan RGB, DVI i HDMI (u verziji 1.3), što jasno stavlja do znanja da VX2439wm pripada višoj klasi. Kvalitet slike je na veoma, veoma visokom nivou i to su pokazali svi relevantni Bench testovi. Prelom pigmenata je odličan, dok je probijanje crne po uglovima minimalno. Dinamične scene izgledaju živahno i jasno, dok igrice naprosto lete - još samo da imate moćnu komfiguraciju i igre bez granica mogu da počnu. Realno gledano jedina mana testiranog modela jeste glossy finiš, zbog koga se VX2439wm brzo prlja i lako grebe, pa imajte na umu da ukoliko planirate da ga kupite nabavite i kvalitetnu mikrofiber krpu za njega. Poređeno sa sličnim modela cena mu je više nego korektna, pa ukoliko planirate da sebi nabavljate kvalitetnu 24-orku onda ozbiljno razmislite o ovom modelu.

Cena (sa PDV-om): 22.309,00 dinara
Kontakt: www.viewsonic.co.rs
 

 

Nema komentara.

Ostavi komentar