Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Multimedia

06. 12. 2010.

Autor: Nebojša Rašković

TV na PC-ju

VideoMate W700F TV/FM box trenutno je jedan od najboljih eksternih TV tjunera koji se može naći u prodaji i dizajniran je za najzahtevnije korisnike.

Reč je o anolognom prijemniku koji signal na monitor prikazuje putem računara ili direktnom vezom sa monitorom. Maksimalna rezolucija koju podržava je 1600x1200 piksela. Poseduje nekoliko OptiRatio adaptivnih režima prikaza slike u zavisnosti od izvornog signala i priključenog monitora (4:3 ili Wide), tako da su sve kombinacije podržane. Upravljanje tjunerom obavlja se direktno preko ili putem priloženog daljinskog upravljača koji je dobrog kvaliteta i vrlo je pogodan za korišćenje. Softver koji se dobija uz VideoMate W700F TV/FM box prijatno nas je iznenadio. Iako je jednostavno koncipiran donosi pregršt opcija i brojna napredna podešavanja, sa kojima slika na monitoru izgleda bolje od one koju viđemo na TV prijemnicima. Suština je u tome da je Compro razvio poseban algoritam koji iz čipseta izvlači maksimum, što nismo videli kod drugih proizvođača. Upravo zato je testirani TV box i dobitnik nekoliko prestižnih nagrada za kvalitet izrade i prikaz slike.

Pored standardnog D-Sub (kompjuterskog) ulaza za istovremeno korišćenje PC-ja i gledanje TV-a na monitoru, VideoMate W700F TV/FM box poseduje i analogne video ulaze (S-video, kompozitni video), tako da na njega možete priključiti kameru, kamkorder, video rikorder, DVD/DivX plejer, igračku konzolu (Playstation, Xbox, Wii), pa čak i medijski plejer (kao što je Freecom MediaPlayer XS). Time se znatno proširuje funkcionalnost čak i monitora iz ekonomske klase. VideoMate W700F TV/FM box ima interni zvučnik, pa ako vam nemate eksterne zvučnike, zvuk sa TV-a ili sa FM radija možete slušati direktno na TV tjuneru. Naravno isto se odnosi i na zvuk sa kamere ili drugog priključenog izvora koji ima odvojene linijske izlaze za stereo zvuk. Cena ovog uređaja je povoljna, pa ako od vašeg računara želite da napravite i dobar TV sve što vam je potrebno je VideoMate W700F TV/FM box kompanije Compro.

Cena (sa PDV-om): 9.646,50 din
Kontakt: Direct Link

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije