Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Multimedia

30. 11. 2010.

Autor: Nebojša Rašković

Snežno beli MacBook

Poslednja generacija MacBook mašina dolazi u prepoznatljivom belom ruhu, sa svim elementima koje poseduju neki napredniji Pro modeli, ali je opet koncipirana tako da više odgovori na zahteve studenata i umereno zahtevnih potrošača, nego na neke potrebe grafičara ili za obradu multimedije.

U Apple-ovoj ponudi se trenutno nalazi samo jedan model zasnovan na Core 2 Duo procesoru, koji je u vizuelnom smislu dosta sličan modelima iz prethodne generacije, koje je krasilo aluminijumsko kućište, ali je suštinski ipak nešto napredniji. Kada to kažemo prvo na šta pomislimo je Multi-Touch trakped, koji je veliki i veoma je udoban za rad, dok je tastatura puna i veoma je komforna. Kompletno je napravljen od bele plastike uglačane do veoma visokog sjaja, što ga čini još dodatno atraktivnijim. Na žalost, to u praksi znači dosta zahtevnije održavanje iz razloga što je glossy obrada izuzetno podložna grebanju i skupljanju prljavština. Potencijalnim vlasnicima MacBook mašine na raspolaganju je disk od 250GB za smeštaj podataka, dok ispomoć procesoru pravi 2GB radne memorije. Pravo blago MacBook-a je njegov displej koji je specijalno dizajniran od strane najvećih proizvođača panela na svetu. Operiše rezolucijom od 1280x800 piksela i daje kristalno jasnu sliku sa veoma dobrom detaljnošću. Za grafički podsistem je zadužena NVIDIA sa svojim 320M čipsetom, koji ima sopstvenih 256MB RAM-a. Ostale karakteristike su manje-više preuzete od prethodne generacije, a ceo sistem nosi Snow Leopard, koji i dalje slovi za jedan od najbezbednijih Operativnih sistema.

MacBook u ovom momentu predstavlja jedan od najpoželjnih 13-inčnih notebook-ova ipredstavlja idealnu kupovinu za potrošače koji vole ovaj brend, a nemaju novca da izdvoje za neke skuplje mašine. Moćan, stabilan i nadasve maksimalno portabilan, obećava i pruža mnogo, pa ukoliko ste u potrazi za idealnom 13-sticom, razmislite o MacBook računaru.

Cena (sa PDV-om): 105.890,00 dinara
Kontakt: Apcom

 

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije