Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Multimedia

23. 11. 2010.

Autor: Nebojša Rašković

Neverovatni iPod nano

Kada novi iPod nano uzmete u ruke učiniće vam se kao da držite shuffle u varijanti sa displejom i to je upravo tako, jer novi nano je tek nešto veći od shuffle modela. Ima štipaljku na sebi i može se lako zakačiti za bilo koji deo garderobe, te postati važan modni detalj.

Apple se odlučio na ovakav koreniti potez iz samo jednog jedinog razloga - implementacije touch displeja i multi-touch kontrola. Na prvi pogled može se činiti da je dijagonala displeja od 1.5 inča suviše mala, međutim kada krenete da se krećete po njemu, iznenadiće vas dobra preglednost i odlična funkcionalnost. Ekran ima veoma dobru osetljivost na komande, a odmah se uočava i da je softver ispeglan do kraja, tako da kontrole i reprodukcija muzičkih fajlova rade besprekorno. Držanje prsta, prebacuje korisnika na Home ekran, a ekran se može lako rotirati sa dva prsta, ukoliko je uređaj zakačen naopako na njihovoj odeći. Korisnici takođe mogu da prilagode Home ekran, prostim prevlačenjem ikonica sa drugih ekrana na Home ekran i tako personalizuju ovaj plejer prema sopstvenim potrebama.

Još jedna zanimljivost koju srećemo, jeste Shake to Shuffle opcija, mogućnost da ljubitelji muzike pređu na novu pesmu u okviru njihove muzičke kolekcije, jednostavnim protresanjem njihovog iPod nano uređaja. Takođe, pored audio reprodukcije nano pruža i mogućnost pregleda fotografija, a tu su još i FM radio, pedometar i brojni drugi zanimljivi dodaci koji ga čine posebnim. Krajnji kupci mogu da biraju između modela od 8 ili 16GB, što je za ovakav plejer čini se i više nego dovoljno, a dostupni su modeli u čak šest različitih boja.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije