Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Multimedia

18. 11. 2010.

Autor: Nebojša Rašković

Nitro napajanje

Chieftec BPS-850C 850W Nitro spade među posebno osmišljenja napajanja kod kojih se računa vodilo o svakom detalju. To se najbolje može videti iz specifikacija proizvoda, gde se jasno stavlja do znanja upotreba posebnih materijala u izradi.

Pored toga ovo napajanje poseduje "80 PLUS" sertifikat koji je nastao u želji za standardizacijom kvalitetnih računarskih napajanja koja imaju veću energetsku efikasnost u radu. Ovim sertifikatom se mogu okititi samo prizvodi koji imaju veću energetsku iskoriščenost od 80% pri opterećenosti od 20%, 50% i 100%. Osim pomenutog sertifikata, Chieftec BPS-850C podržava sinhronizovani PFC (Power Factor Correction) koji u saradnji sa 12V električnim kolom obezbeđuje veoma viskou efikasnost. Još neki sertifikati, od kojih mnoge zahteva i sama Evropska Unija su sledeći: CE, GOST, C-tick, TUV, UL i FCC.

Napajanje je dizajnirano za najzahtevnije korisnike, entuzijaste i overklokere, kojima je svaki atom sirove snage bitan. Inače na samom izvoru zatičemo veliki 14 cm ventilator koji posao obavlja besprekorno, a pritom još nije ni previše bučan, što verujemo da će većina potencijalnih kupaca veoma ceniti. priključaka koji standardno stižu uz ovo napajanje je prisutno praktično sve što vam danas može zatrebati, menadžment kablova je odlično rešen, dok je ceo system modularnog tima - profi, nema šta! Nije bilo potrebno da se mnogo igramo sa napajanjem da bi smo videli da ga je bilo jako teško opteretiti. Maksimalna potrošnja koju smo u dužem intervalu mogli da postignemo je tek neštooko 600W, što je zaista malo za ovakvu grdosiju od aždaje. Do pada napona na EPS 12V grani nije ni došlo jer je uvek varirao iznad 12,10 i 12,16V i to pri najzahtevnijim 4-Core Prime 95 testovima (mem+CPU kombinacija je zahtevnija od Small FFT testova), uz koje je puštan i poslednju 3DMark test. Na GPU granama, pad napona je uvek bio manji od 0.07V i uvek iznad propisanih 12V (uočeni minimum je bio 12.02V), čak i kada se uračunaju kratki intervali. Zak raj ćemo još reći da je cena jednog ovakvog napajnja sasvim korektna obzirom da se radi o zaista vrhunskom rešenju u svojoj klasi, sposobnom da odgovori na bilo koje zahteve!

Cena (sa PDV-om): oko 15.599,00 dinara
Kontakt: EWE

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije