Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

01. 10. 2010.

Hari Poter 7 uskoro u bioskopima

Sedmi nastavak jednog od najuspešnijih serijala svih vremena - "Hari Poter i relikvije smrti" ("Harry Potter and the Deathly Hallows"), biće premijerno prikazan 19. novembra 2010. godine.

Da podsetimo, sedma knjiga Džoane Rouling o najpopularnijem čarobnjaku pretočena je u dva filma. Nakon premijere ovog filma u novembru, poslednji pozdrav sa serijalom nakon deset godina uslediće u julu 2011, kada će premijerno biti prikazan i poslednji - osmi nastavak.
Svet čarobnjaka je u najvećoj opasnosti od mračnog gospodara (Ralph Fiennes). Počeo je rat koga su se godinama svi pribojavali i Voldemortovi smrtožderi preuzimaju kontrolu nad ministarstvom magije i Hogvortsom. Hari (Daniel Radcliffe), Ron (Rupert Grint) i Hermiona (Emma Watson) krenuli su u opasnu misiju da pronađu i unište tajnu Voldemortove besmrtnosti - horkruse. Bez podrške profesora i Dambldorove zaštite, nerazdvoji prijatelji se sada više nego ikad moraju osloniti jedno na drugo.
Voldemort silno želi Harijevu smrt, tako da je Izabrani prinuđen da se sakriva od smrtoždera koji imaju nalog da ga gospodaru dovedu živog. Jedina nada je da Hari pronađe horkruse pre nego što Voldemort pronađe njega. U potrazi za tragovima, Hari otkriva zaboravljenu priču - legendu o relikvijama smrti. Ispostavlja se da je legenda istinita i da Voldemortu može da pruži apsolutnu moć za kojom traga. Bliži se dan za koji se Hari spremao od momenta kada je kročio u Hogvorts - poslednja bitka s Voldemortom.
U ostalim ulogama pojavljuju se Helena Bonham Carter kao Belatriks Lestrandž, Sir Michael Gambon kao Albus Dambldor, Alan Rickman kao profesor Snejp, Maggie Smith kao profesorka Mekgonagal, Tom Felton kao Drejko Malfoj, Jim Broadbent kao Horas Slaghorn, Robbie Coltrane kao Hagrid i mnogi drugi.

 

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije