Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

28. 10. 2010.

Predstavljena Izabrana dela Borislava Pekića

Edicija "Izabrana dela Borislava Pekića - neknjiževna gradja u 24 knjige", u kojoj su do sada objavljena tri toma knjige "Godine koje su pojeli skakavci", "Sabrana pisma iz tudjine" i "Sentimentalna povest Britanskog carstva", predstavljena je u četvrtak na Sajmu knjiga u Beogradu.

Urednik Službenog glasnika Petar Arbutina rekao je da će ta izdavačka kuća u narednim godinama objaviti ukupno 24 knjige Borislava Pekića (1930-1992), kojima će biti zaokružen njegov intelektualni rad.

Prema njegovim rečima Pekić je, netipično za ovdašnje intelektualce, imao širinu pogleda, nikada nije izricao ni kategorički ni vrednosti sud, jer intelektualci nisu ljudi koji sude, oni svojim delanjem pokazuju svoj stav.

Ljiljana Pekić rekla je da se zahvaljujući vizionarstvu Službenog glasnika, prvi put priprema kompletna nefikcionalna gradja u 24 knjige njenog supruga i da će u narednim godinama biti predstavljeni do sada neobjavljeni dnevnici u devet tomova pod naslovom "Život na ledu".

Uz to pojaviće se i kompletna Pekićeva privatna korespodencija, zajedno sa pismima iz zatvora, političke i filozofske sveske, knjige i intervjui sa Pekićem.

Nema komentara.

Ostavi komentar